Filistin: İsrail'e öldürdüğü çocukların hesabı sorulmalı

Filistin: İsrail'e öldürdüğü çocukların hesabı sorulmalı

Filistin Hükümet Sözcüsü el Mahmud, uluslararası toplumun İsrail'in hava saldırısında öldürdüğü çocuklar için harekete geçmesi ve hesap sorması çağrısında bulundu.

Filistin Uzlaşı Hükümeti, Gazze Şeridi’nde dün gece üç Filistinli çocuğu öldüren İsrail’in hesap vermesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el Mahmud, İsrail tarafından öldürülen 3 çocuğun cenaze töreninde yaptığı açıklamada, “Uluslararası toplum, dünya ve uluslararası insan hakları örgütleri, uluslararası hukuki prosedürleri uygulamak için hemen harekete geçmeli ve üç çocuğun füzelerle vurulması nedeniyle işgalcilerden hesap sorulmalı” dedi.

İsrail’in, çocukları, gelişmiş savaş uçakları ve ölümcül silahlarla öldürdüğünü örtbas etmek için yalan bir senaryo ürettiğini söyleyen el Mahmud, İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçları teşvik eden sessizlikleri nedeniyle, uluslararası toplumun da bu olaydan sorumlu olduğunu söyledi.

İsrail ordusu, 3 Filistinli çocuğun Gazze Şeridi ile İsrail’i ayıran çitin yakınında patlayıcı yerleştirmeye çalıştığını iddia ederek, askeri uçaklar tarafından hedef alındıklarını açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.