Gazze'de savaş çanları: İsrail üst düzey Hamas komutanını öldürdü

Gazze'de savaş çanları: İsrail üst düzey Hamas komutanını öldürdü

İsrail'in Han Yunus'ta bir Hamans askeri komutanını öldürmesi sonrası bölgede gerginlik had safhaya yükseldi.

İsrail'in Gazze'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'na bağlı bir komutanı öldürmesi sonrası bölgede durum oldukça gergin.

Bugün akşam saatlerinde İsrail ordusuna bağlı özel birliklerin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a sızarak söz konusu saldırıyı gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Yerel kaynakların ifadesine göre İsrail ordusuna bağlı birlikler Han Yunus'a bir araçla girdi ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın özel birliklerinden sorumlu üst düzey bir komutanı kaçırma girişiminde bulundu. İsminin Nureddin Muhammed Seleme Bereke olduğu öğrenilen komutanı kaçırma girişiminin başarısız olmasıyla çatışma çıktığı öğrenildi. Çatışmada Bereke'nin yanı sıra üst düzey bir Kassam komutanının ve diğer üç Kassam mensubunun daha öldürüldüğü ifade edildi.

Çatışmaların ardından İsrail ordusuna bağlı askeri timin kayıp vermeden Gazze'den çekildiği açıklandı. İsrail ordusunun düzenlediği saldırıdan sonra, İsrail savaş uçakları bölgeyi ağır şekilde bombaladı. Bombalanan yerler arasında Kudüs Tugayları'nın askeri noktalarının da olduğu belirtildi. İsrail bölgede en az 40 hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada saldırının gerçekleştirildiğini kabul etti.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin sivil bir araçla bölgeye geldiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırının ardından Gazze ve çevresinde durum gerginliğini koruyor. İsrail tarafı, Gazze Şeridi çevresinde yaşayan İsraillilere sığınaklara gitme çağrısı yaptı. Bölgede sirenlerin çaldığı, Gazze'den İsrail'e roket atışları yapıldığı ifade ediliyor.

İsrail yetkilileri, yarın Gazze Şeridi çevresindeki yerleşimlerde okulların kapalı olacağını açıkladı. Olayların ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, Paris ziyaretini erken sonlandırarak İsrail'e dönme kararı aldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.