Filistinlilerin 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' sona eriyor

Filistinlilerin 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' sona eriyor

Filistinli gruplar İsrail ile Gazze Şeridi arasında yapılan 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gösterilerine son verme kararı aldı.

Hamas Hareketi’ndeki üst düzey bir yetkili, Filistinli grupların Perşembe günü İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınır boyunca yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü protestolarına, lastik yakmaya ve yanan balonlara son vermeye karar verdiklerini açıkladı.

İsrail kaynaklı Haaretz Gazetesi, bir Hamas yetkilisinin göstericilerin lastikleri yakmayacaklarını ve İsrail tarafına yaklaşmayacaklarına dair açıklamasını aktardı.

İsrail ordusu Perşembe günü, Gazze Şeridi sakinlerini bugün yapılması beklenen gösterilerden önce sınırdaki güvenlik çitine yaklaşmamaları için uyardı. Cuma günü protestoların öncesinde düzenlenen konferansta Gazze Şeridindeki

Filistinli gruplar, Mısır arabuluculuğundaki görüşmeler ışığında sınırdaki tansiyonu düşürmeye karar verdiklerini açıkladı. Bu karar, İsrail’in Gazze Şeridi sahilindeki balıkçıların avlanma alanının genişlemesine izin vermesinin ve Hamas çalışanlarının maaşlarını ödenmesi Katar’dan para transferi yapılmasının ardından verildi.

"Sınırı korumaya kararlıyız"

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraree’nin sosyal medya aracılığıyla Gazze Şeridi’ne gönderdiği mesajında “Gazze Şeridindeki çit güvenlik bölgesi, şiddet ve terörizmden arınmış olmalıdır. Bu bölge sınırı korumayı hedefliyor. Sınırı korumaya ve sınıra girişleri engellemekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen gösteride 6 Filistinli işgal güçleri kurşunuyla hayatını kaybetmişti.

İsrail geçtiğimiz günlerde Gazze’deki çatışmaların devam etmesi durumunda Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar konusundaki tehditlerini artırmıştı.

30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında yapılan 'Büyük Dönüş Yürüyüşleri' adlı gösterilerde 200’den fazla Filistinli öldürüldü ve 22 bin kişi yaralandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.