Gazze'de bir yılda 40 Filistinli çocuk öldürüldü

Gazze'de bir yılda 40 Filistinli çocuk öldürüldü

Gazze Şeridi'ni İsrail'den ayıran güvenlik çitinde yapılan gösterilerde yaklaşık 40 çocuğun öldürüldüğü açıklandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi'ni İsrail'den ayıran güvenlik çitinde 30 Mart 2018’den bu yana yapılan düzenli gösteriler esnasında yaklaşık 40 çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

"3 bin çocuk ömür boyu sakatlığa neden olan yaralanmadan etkilendi"

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Hayrat Kalabari, “Gazze Şeridi'ni İsrail'den ayıran güvenlik çitinin yakınında son 12 aydır düzenlenen gösterilerde 40 çocuk öldürüldü. Yaklaşık 3 bin çocuk yaşam boyu sakatlığa yol açan birçok yaralanmadan dolayı hastaneye kaldırıldı” dedi.

Kalabari, geçtiğimiz birkaç gün boyunca, Filistin ve İsrail tarafındaki çocukların ‘artan çatışmalar nedeniyle şiddete ve aşırı psikolojik baskıya maruz kaldığını’ belirtti. Kalabari, “Tüm taraflara önümüzdeki günlerde çocukların yaşamlarını, sağlıklarını ve refahlarını korumaya her zaman öncelik vermeleri konusundaki sorumluluklarını hatırlatırız. Bu bir zorunluluktur. Çocukların hedef alınmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması gerekir. Çocukların korunmasına her zaman öncelik verilmelidir" ifadelerini kullandı.

30 Mart 2018'den bu yana, Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki çitin yakınında düzenlenen gösteriler esnasında Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda, 258 Filistinli öldürüldü, 6 binden fazla kişi yaralandı. İsrail tarafında ise 2 asker öldü, 7 asker de yaralandı.

Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler, 30 Mart 2018’de başlatılan ‘Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nün birinci yıl dönümü nedeniyle Cumartesi günü ‘Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü’ne hazırlanıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.