4 bin 500 Filistinli esir İsrail hapishanelerinde

4 bin 500 Filistinli esir İsrail hapishanelerinde

İsrail hapishanelerinde 41’i kadın olmak üzere toplamda 4500 esir bulunuyor.

Esir ve insan hakları savunucusu kurumlar (Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Esirler Heyeti, Damir İnsan Hakları Kurumu, Vadi Hilva Enformasyon Merkezi), İsrail yönetiminin geçtiğimiz Temmuz ayında 32'si çocuk ve 10'u kadın 429 Filistinliyi tutukladığını açıkladı.

Raporda, İsrail hapishanelerinde 41'i kadın olmak üzere toplamda 4500 esirin bulunduğu aktarıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, Filistinli insan hakları kuruluşları tarafından ortak hazırlanan rapora göre, İsrail güçlerinin Kudüs’te 201, Ramallah ve el-Bire’de 46, el-Halil’de 35, Cenin’de 34, Beytülahim’de 22, Nablus’ta 20, Tulkerem’de 15, Kalkilya’da 17, Eriha’da 8, Tubas’ta 15, Selfit’te 3 ve Gazze’de 13 olmak üzere 429 Filistinliyi tutukladığı belirtildi.

Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor ve idari hapis cezasını 10 kereye kadar uzatabiliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.