İsrail Kudüs’te yıkıma aralıksız devam ediyor

İsrail Kudüs’te yıkıma aralıksız devam ediyor

İsrail yönetimi Kudüs’te bir ev ve bir iş yerini yerle bir etti.

İsrail yönetimine ait buldozerler bugün (8 Temmuz Çarşamba) Kudüs’te bir ev ve bir iş yerini yerle bir etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsrail güçleri, Doğu Kudüs'ün Silvan beldesine bağlı Aynu’l-Levze baskın düzenleyip Filistinli İyad Ebu Sebih’in evini ve Vadi el-Cevz mahallesinden de başka bir Filistinlinin iş yerini yıktı.

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem’in  İsrail’in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına ilişkin yayımladığı istatistiklere göre, 2020 yılının başından bu yana İsrail yönetimi, 31 evi ve 11 iş yerini yıktı.

Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi de "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor

Filistinli kaynaklar 1967'den bu yana Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 binden fazla evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığını kaydediyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.