İsrail Gazze'yi hava saldırılarıyla vurdu

İsrail Gazze'yi hava saldırılarıyla vurdu

İsrail savaş uçakları dün gece saatlerinde Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenledi.

İsrail dün gece saatlerinde Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi.

Gazze'den İsrail'e atılan roketlere karşılık olarak düzenlendiği iddia edilen hava saldırılarında sivil alanlar zarar gördü.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Gazze'den İsrail'e akşam saatlerinde üç roket atılırken, bir roket İsrail hava savunma sistemlerince düşürüldü. İki roket ise açık alanlara isabet etti.

İsrail ordusu roket atışlarının ardından Gazze'de, Filistinli silahlı gruplara ait olduğunu öne sürdüğü merkezlere hava saldırıları düzenledi. Gazze Şeridi'nin Zeytun bölgesinde Hamas'a ait olan bir merkezin ve bölgedeki bir tarım alanının saldırıda vurulduğu ifade edildi.

gazze1.jpeg

gazze2.jpeg

gazze3.jpeg

İsrail tarafından bölgede gerçekleştirilen saldırılara hedef olan bir tavuk çiftliğinde de geniş çaplı maddi hasar meydana geldi.

Filistinli kaynaklar, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

İsrail'in Filistin'deki ilhak planı nedeniyle son dönemde Gazze'de gerginliğin arttığı göze çarpıyor. Planın hayata geçmesi halinde bölgede yeni bir askeri gerilimin başlayabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.