Hamas ve El Fetih'ten İsrail'in ilhak planına karşı ortak açıklama

Hamas ve El Fetih'ten İsrail'in ilhak planına karşı ortak açıklama

Hamas ve El Fetih İsrail'in Filistin'deki ilhak planına karşı ortak bir açıklamada bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El Fetih) Ramallah’ta ortak basın açıklaması düzenledi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleşen görüşmede El Fetih’i hareketin Merkez Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Cibril er Recub temsil ederken, Hamas hareketini ise Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri temsil etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre basın açıklamasında konuşmaya önce başlayan er-Recub, “Filistin halkının, Batı Şeria’da yer alan yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin ilhak planına karşı verdikleri şiddetli tepkiler, ulusal birliğimizin temelde var olduğunu gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Filistin halkının ulusal birliği için Hamas ile ilişkileri geliştirmek üzere Fetih hareketinin azami derece gayret sarf edeceğini vurgulayan er-Recub, “Gayelerimiz bir, yöneticilerimiz birdir. Liderlerimiz, demokratik yollardan seçilmiştir, sonuçlarına saygı duyarız. Mazide kalan anlaşmazıklara bakmadan yeni sayfalar açıyoruz.” dedi.

Bundan sonra işgalci güçlere karşı Hamas ile birlikte hareket edileceğine işaret eden er-Recub, “İsrail’e karşı Batı Şeria’da, Gazze Şeridi’nde ve diğer tüm bölgelerde Filistin bayrağının altında birlikte savaşacağız. Herkesi, işgalcilerin planlarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Aruri, El Fetih ile iç siyasete dair tüm anlaşmazlıkları dondurduklarını ifade ederek, Filistin'in karşı karşıya olduğu tehlike karşısında değerli ve stratejik bir ittifak kurmanın önemini değindi.

Aruri, "İşgal güçlerine ve planlarına karşı görüş ayrılığında değiliz. Bu plan karşısında sağlam ve doğru bir şekilde durarak onu başarısızlığa uğratmalıyız." şeklinde konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konuya dair açıklamalarından da övgüyle bahseden Aruri, birlikte hareket ederek İsrail'e karşı zafere ulaşacaklarını ifade etti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.