Halid Meşal: İlhakın ertelenmesi İsrail'in bir oyunu

Halid Meşal: İlhakın ertelenmesi İsrail'in bir oyunu

Halid Meşal, işgal altındaki Batı Şeria’nın ilhak planının ertelenmesinin İsrail’in bir oyunu olduğunu öne sürdü.

Hamas Hareketinin eski Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, işgal altındaki Batı Şeria’nın ilhak planının ertelenmesinin İsrail’in bir oyunu olduğunu öne sürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Arap Düşünce Forumu Başkanı ile bir araya gelen Meşal, bölgedeki son gelişmeler özellikle de Filistin topraklarının ilhak edilmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da yer alan yasadışı Yahudi yerleşim merkezlerinin ilhak edilme planının ertelenmesinin Amerika ile İsrail’in oyunu olduğunu vurgulayan eski Hamas lideri Meşal, ertelemenin plandan vazgeçildiği anlamına gelmediğini ve planın hayata geçirilmesi çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “İlhak planını yanıltıcı bir taktikle nasıl hayata geçirebileceklerinin yoluna bakıldığını" söyledi.

Batı Şeria’nın ilhak edilmesi konusunun gündeme gelmesiyle bütün Müslümanların Filistin davasının yanında yer aldığına dikkat çeken Meşal, “Filistin halkımız ve İslam ümmeti, işgalci İsrail’in ilhak planlarına karşı koyabilecek güçtedir.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın önde gelen yöneticilerinden olan Meşal, Filistin halkının bir asırdır savaş halinde olduğuna işaret ederek, “Yıkılmayan ve  teslim olmayı kabul etmeyen büyük bir milletimiz var. Filistinliler, dünyada başka halkların sahip olmadığı yeteri kadar tecrübeye sahiptir. Taşlardan yontulmuş muazzam bir direniş günümüz bulunuyor.” şeklinde konuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.