Radikal Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Radikal Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail güçlerinin eşlik ettiği radikal Yahudiler, Mescidi Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi.

İsrail güçlerinin eşlik ettiği bir grup radikal Yahudi, bu sabah Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, İsrail güçleri koruması altındaki bir grup radikal Yahudi, Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan el-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan içeri girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

Yerel kaynaklar ayrıca, Mescid-i Aksa’nın doğusunda Yahudi yerleşimcilerin rahatlıkla Talmudik ayinlerini düzenlemeleri için İsrail güçlerinin Filistinlileri bölgeden uzaklaştırdığını belirtti.

Radikal Yahudi yerleşimcilerin zaman zaman Mescid-i Aksa'ya düzenlediği bu tür baskınlar, bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudi yerleşimciler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.