İsrail'den Batı Şeria'da baskın: 10 yaralı

İsrail'den Batı Şeria'da baskın: 10 yaralı

Batı Şeria'daki Yusuf Makamı'na yüzlerce yerleşimcinin yaptığı baskın sırasında 10 Filistinli yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre güvenlik kaynakları yaptıkları açıklamada, Batı Şeria’daki Yusuf Makamı'nda çıkan çatışmalarda biri gazeteci 2 kişinin yaralandığını belirtti. Kaynaklar, yaralıların tedavi için Rafidia Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirerek, 8 kişinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini söyledi.

Öte yandan dün gece Mescid-i Aksa’da yaşanan gerilimin ardından İsrail güçleri sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa’nın çevresinde, kapılarında ve Eski Şehir sokaklarında konuşlandı.

DPA’nın haberine göre Esir İşleri Heyeti avukatı Muhammed Mahmud, dün gece tutuklanan gençler hakkında yeni bir gelişme olmadığını bildirerek, “İşgal güçleri geçtiğimiz gece Babur-Rahme bölgesi ve Mescid-i Aksa’nın içinde ibadet eden 20’den fazla kişiyi yaraladı” ifadelerini kullandı.

WAFA’nın haberine göre yerleşimciler, Mescid-i Aksa’daki gerilimin arttığı sırada Bab el-Mağrib kapısında eylemlerde bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.