İsrail'den Rahmet Kapısı'nı kapatma kararı

İsrail'den Rahmet Kapısı'nı kapatma kararı

İsrail Mahkemesi, Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı'nın geçici olarak kapatılmasına karar verdi.

İsrail'e bağlı Kudüs Sulh Mahkemesi, Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı'na (Altın Kapı) ilişkin dava sonuçlanıncaya kadar söz konusu kapının geçici kapatılması yönünde karar verdi.

Kudüs Sulh Mahkemesi ayrıca, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nden Rahmet Kapısı'na ilişkin davaya en geç 60 gün içerisinde cevap vermesini de istedi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre Filistin Dışişleri Bakanlığı kararı kınayarak, bunun Mescid-i Aksa’nın egemenliğine karşı açık bir işgal girişimi olduğunu vurguladı. Bakanlık, Mescid-i Aksa ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’ne karşı yapılan bu işgal girişimlerini reddettiğini ifade ederek, Arap ve Müslüman ülkelerden, Mescid-i Aksa’daki tarihsel gerçekliğin değiştirilmesine karşı duran Ürdün ve Filistin’in gösterdiği tutumu desteklemeleri yönünde çağrıda bulundu.

Diğer taraftan, Ürdün Dışişleri Bakanlığı da, İsrail'e bağlı Kudüs Sulh Mahkemesi’nin söz konusu kararını kınayarak, Mescid-i Aksa da dahil olmak üzere Doğu Kudüs’ün, uluslararası hukuka ve uluslararası meşruiyet kararlarına uygun olarak Filistin topraklarının bir parçası olduğunu ve İsrail yargısının yetki alanı içerisinde yer almadığını kaydetti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.