Hamas liderlerinden Zahar: Süleymani'nin ölümüne sevinenler bu ümmetin sapıklarıdır

Hamas liderlerinden Zahar: Süleymani'nin ölümüne sevinenler bu ümmetin sapıklarıdır

Hamas'ın kurucu isimlerinden ve lider kadrosundan olan Mahmud el Zahar, İranlı General Kasım Süleymani'den övgüyle bahsetti.

Hamas'ın lider isimlerinden Mahmud el Zahar, İranlı General Kasım Süleymani'den övgüyle bahsetti.

Gazze'de katıldığı bir etkinlikte konuşan Zahar, 3 Ocak 2020 tarihinde ABD tarafından düzenlenen saldırıda öldürülen Süleymani'nin Filistin meselesine ciddi şekilde destek olduğunu savundu.

"Şehit" olarak nitelediği Süleymani'nin "İslam'ın zaman ve mekana göre değişmeyecek sabitelerine iman eden ve onları koruyan bir adam" olduğunu savunan Zahar, Süleymani'nin "canını Kudüs için verdiğini" ifade etti.

İran'a yönelik olumlu açıklamalarıyla bilinen Zahar, İslam dünyasında Kasım Süleymani'nin ölümüne sevinenleri "bu ümmetin sapıkları" olarak niteledi.

Başta Suriye ve Irak olmak üzere birçok ülkede Süleymani'nin ölümü sevinç gösterilerine neden olmuştu. Özellikle bu iki ülkede Süleymani'nin yönettiği Şii milislerin gerçekleştirdiği katliamlar, söz konusu sevincin temel sebebiydi.

Hamas'ın kurucu liderlerinden olan ve halen grubun Gazze Şeridi'ndeki yapılanmasında üst düzey liderlik görevini sürdüren Zahar, grubun en önemli isimleri arasında gösteriliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum