Hamas Mısır'a 'silahlı güç gönderdiği' iddiasını cevapladı

Hamas Mısır'a 'silahlı güç gönderdiği' iddiasını cevapladı

Hamas hareketi, Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in 2011’de hâkimiyetini sona erdiren ayaklanma sırasında 800 askerini Mısır’a gönderdiğine dair suçlamaları reddetti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Kahire Ceza Mahkemesi’nde Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yeniden yargılandığı davada tanıklık yapan 90 yaşındaki Mübarek, ayaklanma sırasında gruba destek vermek için silahlı kişilere Gazze Şeridi sınırındaki tünellerden sızma, cezaevlerine baskın düzenleyerek tutukluları serbest bırakma yetkisi verilen bir raporun eline geçtiğini ileri sürdü.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Mübarek'in, mahkemede şahitlik yaparken Hamas'ın 25 Ocak devrimi sırasında Mısırlı, Filistinli ve Arap mahkûmları kurtarmak için Kahire'ye 800 elemanını gönderdiği yönündeki ifadesini kesinlikle reddediyoruz" ifadesine yer verildi. Hamas'ın, Mısır dâhil olmak üzere diğer ülkelerin iç işlerine karışmama prensibine bağlı kalmaya devam ettiği vurgulandı.

Mahkemede, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve İhvan, Hamas ve Hizbullah güçlerinin diğer yöneticilerinin ayaklanmalar sırasında cezaevlerine baskın düzenleyip, mahkûmları serbest bırakmaları ve polislerin katli ile ilgili davalar görüldü.

Kahire Ceza Mahkemesi, 2015 yılında Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Reşad Beyyumi, eski Mısır Meclisi Başkanı Muhammed Saad el-Katatni ve İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci ile Assam Üryan hakkında idam cezası vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.