Sisi: Mısır'ı 2011 devrimi öncesine döndürmek istiyoruz

Sisi: Mısır'ı 2011 devrimi öncesine döndürmek istiyoruz

Mısır'ın darbeyle iş başına gelen başkanı Abdulfettah es Sisi, ülkede herkesin 2011 devrimi öncesine dönmek istediğini söyledi.

Mısır'ın darbe ile iş başına gelen devlet başkanı Abdulfettah es Sisi Mısır'ı 25 Ocak 2011 öncesi haline geri döndürmeyi umduğunu ifade etti.

Sisi, Şarm eş Şeyh'te toplanan bir gençlik forumunda yaptığı açıklamalarda, herkesin Mısır devletinin 25 Ocak 2011 tarihinden önceki haline dönmesini dilediğini öne sürdü.

Abdulfettah es Sisi ülkedeki devrim girişimlerini eleştirirken şu ifadeleri kullandı: "Toplumları güç kullanarak değiştirmek için gençleri ve kamuoyunu mobilize etmek kontrolden çıkabilir. Bu yerli ve yabancı güçlerin devletin içişlerine karıştığı ve devlet kurumlarını devirdiği büyük bir boşlukla sonuçlanabilir."

Darbe ile iş başına gelen Sisi, "Terörist grupların silah kullanarak gücü ele almak istediğini" belirterek "Eğer ülkenizi yok ederseniz onu yeniden inşa edemezsiniz. Afganistan 50 yıldır aynı değil ve Irak ile Suriye'de milyonlarca kişi öldü" ifadelerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.