Müslüman Kardeşler liderlerine müebbet hapis cezası

Müslüman Kardeşler liderlerine müebbet hapis cezası

Mısır'da mahkeme Müslüman Kardeşler (İhvan) lideri olan Muhammed Bedii ile yardımcısı Hayrat eş-Şatır ve iki İhvan yetkilisine müebbet hapis cezası verdi.

Mısır'da Kahire Ceza Mahkemesi, Müslüman Kardeşler (İhvan) liderlerinden Muhammed Bedii ile yardımcısı Hayrat eş-Şatır ve iki İhvan yetkilisi hakkında müebbet hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme, sanıkları 2013 yılında Muhammed Mursi'nin darbeyle devrilmesinin ardından başlayan gösterilerde Müslüman Kardeşler Genel Merkezi önünde 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan, "Rehberlik Bürosu Olayları"ndaki sorumluluklarına ilişkin cezalandırdı.

Sanıklara, genel merkez önündeki göstericileri silahlı kişiler aracılığı ile dağıtmak için plan yaptıkları suçlamasıyla müebbet hapis cezası verildi.

Aynı davada yargılanan, aralarında Eylül 2017'de vefat eden İhvan'ın eski lideri Muhammed Mehdi Akif'in de olduğu altı sanık ise beraat etti.

Olaylarda 9 kişi ölmüş, 91 kişi yaralanmıştı

Mısırlı bir grup eylemci demokratik seçimlerle göreve gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifası talebiyle 30 Haziran 2013 tarihinde, Kahire'nin Mukattam bölgesinde yer alan İhvan'ın Rehberlik Bürosu önünde toplanmıştı.

İhvan destekçileri ile Mursi karşıtı eylemciler arasında çıkan arbedede 9 kişi hayatını kaybetmiş ve 91 kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.