Mısır'da 'IŞİD Sina Vilayeti' davası devam ediyor

Mısır'da 'IŞİD Sina Vilayeti' davası devam ediyor

Kahire Ceza Mahkemesi 'polisleri hedef almak, eski İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’e suikast girişimi ve çok sayıda güvenlik kurumunun bombalanmasının' da aralarında bulunduğu 54 suçla suçlanan 'IŞİD Sina Vilayeti' duruşmasına devam ediyor.

Savcılar, sanıkları "İzzeddin Kassam Tugayları kamplarında askeri eğitim alma, örgüt liderinin (Muhammed Feric) El Kaide liderleriyle iletişimde olma ve özellikle ABD’ye ait gemiler olmak üzere Süveyş Kanalı’ndan geçen gemileri hedef almayı planlamakla" suçladı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre savcılık; eski Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi'nin, 'IŞİD Sina Vilayeti' ile temas halinde olduğunu ve hükümetin başında bulunduğu müddetçe herhangi bir saldırı düzenlenmemesi konusunda anlaşmaya vardığını iddia ediyor. Soruşturmada Mursi'nin, Muhammed ez-Zevahiri ve Ahmed Aşuş’u, saldırıların durdurulması karşılığında örgütün tüm mensupları için cumhurbaşkanlığı affı çıkarılması konusunda gizlenen grupların üyeleriyle anlaşmaya varması için Sina’ya gönderdiği iddiası da yer alıyor.

Sanıklar hakkında yayınlanan iddianamede, Mursi ve Mısır’da "terör örgütü" olarak görülen Müslüman Kardeşlerin lideri hakkındaki casusluk davasında tanık olan ulusal güvenlik görevlisi Muhammed Mübarek’i ve İçişleri Bakanlığı Ofis Müdürü Muhammed el-Said’i öldürme suçları yer aldı. Sanıklar "Kahire’nin güneyinde yer alan Maadi’deki uydu istasyonuna RPG roketi fırlatmak, Süveyş’te silahlı kuvvetlere bağlı bir yakıt istasyonunu havaya uçurmaya çalışmak ve Kahire’deki Abusir doğalgaz hattını patlatmakla" da suçlanıyor.

Öte yandan Kahire Temyiz Mahkemesi, bugün, medyada ‘yargıya ihanet’ adıyla bilinen davada 10 kişinin temyiz başvurusunu reddetti. 2012-2013 yıllarına dayanan davada eski milletvekilleri Mustafa el-Neccar, Muhammed el-Amid, Hamdi, el-Fahrani, Muhammed Menib, avukat Muntasır el-Zeyat, gazeteci Abdulhalim Kandil, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin oğlu Abdurrahman’a 3 yıl hapis cezası ve 1 milyon Mısır lirası (56 bin dolar) para cezası verilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.