Mısır'da Cuma vaazları merkezileştiriliyor

Mısır'da Cuma vaazları merkezileştiriliyor

Mısır'da Cuma günleri ülkede yapılan tüm vaazların birleştirildiği ve milli kişilik gibi konular hakkında konuşulacağı bildirildi.

Mısır’daki tüm camilerde Cuma günü yapılan vaazların birleştirildiği belirtilerek, vatan ve milli kişilik özellikleri hakkında konuşmalar yapılacağı ifade edildi.

Mısır Vakıflar Bakanlığı, davranışsal, etik, sosyal konuya odaklanma, duyguları harekete geçirme ve bu konuyla ilgili düşünceleri eyleme geçirmek için “gel ve dene” adlı bir girişim başlattı. Bakanlık bu girişimle, gençler, aydınlar ve medya profesyonelleri üzerinde sosyal diyalog çalışması yürütecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, özellikle Mısır’daki tüm camilerde Cuma günü gerçekleştirilen vaazların birleştirildiği açıklanarak, vatan ve milli kişilik özellikleri hakkında bilgiler verileceği aktarıldı. Mısır Vakıflar Bakanı Dr. Muhammed Muhtar, vaazların ulusal farkındalık oluşturma, zorluklarla yüzleşmedeki etkileri, aynı zamanda ulusal karakteri inşa etmek, ülkenin istikrarı üzerindeki etkisi ile kimlikleri korumak, birliği güçlendirmek ve terör gruplarının oluşumunu engellemek için bu kararı aldıklarını ifade etti.

Bakan dün yaptığı açıklamada, "radikal grupların ülkeyi kaosa sürükleme ve insanları din ve vatan arasında yanlış yola sokmaya çalıştıklarını" belirterek, ülkenin korunmasının dinlerin özünde olduğunun altını çizdi.

Muhtar yaptığı açıklamasında ayrıca gösterilen çaba, fikir ve vizyonların vatana duyulan sadakati arttıracağı, bu durumu baltalamaya çalışan "radikal grupların" ürettiklerini çürüteceğine dair hiçbir şüphe duymadığını açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.