Rusya ve Mısır'dan ortak tatbikat kararı

Rusya ve Mısır'dan ortak tatbikat kararı

Rusya ve Mısır'ın, Ekim ayı sonlarına doğru ilk defa ortak hava savunma tatbikatına katılacağı bildirildi.

Rusya Güney Askeri Bölgesi basın dairesi başkanı Vadim Astafyev, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Rusya ve Mısır'ın planladığı ilk ortak hava savunma tatbikatı ile ilgili bilgi verdi.

Astafyev, "Güney Askeri Bölge komuta merkezinin temsilcileri, Rusya ve Mısır hava savunma birliklerinin ‘Strela Drujbı' adlı ilk ortak tatbikatına yapılacak hazırlıklarla ilgili ilk planlama konferansına katıldı. İki ülkenin askeri yetkilileri, ortak tatbikatın hazırlanması, gerçekleştirilmesi ve katılacak olan kuvvetler ile ilgili konuları ele aldı" diye konuştu.

Güney Askeri Bölge'de görevli hava savunma birliklerinde yer alan askerlerin 2 hafta boyunca Mısır Hava Savunma Kuvvetleri'nin taktik eğitim merkezinin poligonunda verilen görevleri yerine getirecekleri belirtilen açıklamada, Rus ve Mısırlı askerlerin yer alacağı karma hava savunma bataryalarından muharebe atışlarının da yapılacağı kaydedildi.

Deneyim paylaşımı ve iki ülke arasındaki askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yapılacak olan tatbikatta Rusya Güney Askeri Bölgesi hava savunma birliklerinden yaklaşık 100 askerin yer alacağı ifade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.