"Müslüman Kardeşler küresel güvenliğe bir tehdit"

"Müslüman Kardeşler küresel güvenliğe bir tehdit"

ABD'li bir uzman, Müslüman Kardeşler teşkilatını "küresel güvenliğe yönelik bir tehdit" olarak niteledi.

Küresel çapta, Mısır'ın Müslüman Kardeşler teşkilatını bir terör örgütü olarak ilan etme girişimleri bir süredir devam ediyor.

Hudson Enstitüsü isimli düşünce kuruluşunun İslam, Demokrasi ve İslam Dünyasının Geleceği Merkezi direktörü Hillel Frankdin Müslüman Kardeşler'in küresel bir tehdit olduğunu öne sürdü: "Küresel bazda yahut olabildiği kadar küresel faaliyet gösterdiği bir gerçek. Çeşitli Müslüman ülkelerde, bilhassa Arap ülkelerinde ve diğer bölge ülkelerinde kolları var ve Fransa, İngiltere, ABD ve bu gibi diğer yerlerde üyeleri tarafından kurulup yönetilen organizasyonları var."

Frankdin, Müslüman Kardeşler kurucusu Hasan el Benna'nın da teşkilatı Mısır dışında da organize etme hedefi olduğunu dile getirdi.

Müslüman Kardeşler teşkilatı, 2013 yılındaki darbenin ardından Mısır'da ve dünya çapında kısıtlamalar ve yasaklarla karşı karşıya kalıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.