Libya Müslüman Kardeşler'i "terörist grup" olarak tanımaya hazırlanıyor

Libya Müslüman Kardeşler'i "terörist grup" olarak tanımaya hazırlanıyor

Libya Temsilciler Meclisi’nde 20 milletvekili, Müslüman Kardeşleri 'yasaklı terörist grup' olarak sınıflandırmaya çağıran dilekçeyi imzaladı.

Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el-Meşri’nin Müslüman Kardeşler’den (İhvan) ayrıldığını açıkladıktan sonra, Libya Temsilciler Meclisi’nde 20 milletvekili, Müslüman Kardeşleri yasaklı terörist grup olarak sınıflandırmaya çağıran dilekçeyi imzaladı.

20 milletvekili tarafından ortak yayınlanan bildiride "Libya halkının bu konuya büyük önem verdiği kendilerinin de Halid el Meşri‘nin istifasının ardından bu adımı attıkları" ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Temsilciler Meclisini Müslüman Kardeşleri suçlu kılan ve "yasaklı bir terörist grup" olarak nitelendiren bir tasarıya oy vermek üzere bir sonraki gündeme yeni bir madde koyma çağrısı yapıldı.

Öte yandan 'Müslüman Kardeşler'in ülkedeki bölünme halini sona erdirmek ve devlet kurumlarını inşa etme sürecini engellemek için herhangi bir siyasi çözüme karşı çıktığı öne sürüldü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.