Hamas'tan Erdoğan'a teşekkür

Hamas'tan Erdoğan'a teşekkür

Hamas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendileriyle ilgili yaptığı açıklamalardan övgüyle bahsetti.

Bugün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas ile ilgili ifadeleri dikkat çekti.

Erdoğan yaptığı konuşmada Filistin'e ve Hamas'a desteklerini iletirken, "Milli mücadelede Kuvayi Milliye neyse Hamas da aynen odur." ifadelerini kullandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas tarafından yayınlanan cevapta ise Erdoğan'a teşekkür edildi.

Hamas'ın açıklaması şu şekilde:

"İslami Direnis Hareketi (Hamas) olarak, kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze'de acilen ateşkesin sağlanması hususunda çalışılması, Filistin halkinin bağımsızlık, topraklarının özgürleştirme yönündeki meşru müdafaa hakki ve mücadelesine yönelik yinelediği duruşundan dolayi açıklamalarını çok kıymetli buluyoruz.

Kurtuluş Savaşı'nda Kuva-yı Milliye'nin rolü ile, Hamas Hareketi ve Filistin halkının, topraklarını ve kutsallarını savunma konusundaki mevcut mücadelesine benzetmesinden, Hamas İslami Direnişine ve onun Filistin'deki direniş mücadelesine verdiği cesur destekten dolayı derin takdirimizi ve gururumuzu ifade ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'in bu cesur açıklamalarının ve onurlu duruşlarının, kardeş Türkiye
halkının tarihi ve özgün konumunu yansıttığını, halkimiz bu duruşu; Gazze Şeridi'ndeki
halkımızın yanında cesur bir ses, halkımızın kendini savunma, topraklara geri dönme ve başkenti Kudüs olan özgür devletini kurma yönündeki haklı mücadelesine desteğini mücadelesi boyunca hatırlayacaktır.

Hamas Islami Direniş Hareketi
17 Nisan 2024"

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.