Hamas'tan Esed rejimi ve İran'ı vuran İsrail'e kınama

Hamas'tan Esed rejimi ve İran'ı vuran İsrail'e kınama

Hamas sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Şam'da Esed rejimi ve İran hedeflerine yönelik saldırısı kınandı.

Hamas, İsrail'in Suriye'de Esed rejimi ve İran hedeflerini vurduğu saldırıları kınadı.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım tarafından, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da Esed rejimi ve İran destekli Şii milislere yönelik saldırılarıyla ilgili dün gece saatlerinde bir açıklama yapıldı. 

Kasım açıklamasında, "Siyonist düşman Suriye'deki bölgeleri yeniden bombalayarak, tüm bölgeyi tehdit eden zorbalık politikasını sürdürmektedir." ifadesini kullandı.

Kasım ayrıca, İsrail'in bölgede gerçekleştirdiği saldırıların "Arap milletinin bütünlüğünü bozmayı başaramayacağını" da ekledi. 

Hamas Sözcüsü tarafından yapılan açıklama, İsrail'in başkent Şam çevresindeki Esed rejimi ve İran hedeflerini vurmaya başlamasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Ne olmuştu?

İsrail'e ait olduğu değerlendirilen savaş uçakları geçtiğimiz gece Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki hedefleri vurduğu belirtilmişti. 

Esed rejimine bağlı SANA ajansı, rejime ait hava savunma sistemlerinin saldırıya karşılık vererek füzelerin birçoğunu imha ettiğini öne sürmüş, saldırıda sadece maddi hasarın oluştuğunu ifade etmişti.

Savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye'de hava saldırıları gerçekleştiren İsrail tarafından ise dün geceki saldırılara ilişkin bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.