Hangi ülke Venezuela'da kimi destekliyor?

Hangi ülke Venezuela'da kimi destekliyor?

Venezuela’da pazartesi günü düşük rütbeli bir grup askerin başlattığı ve daha sonra bastırılan askeri darbe girişiminin ardından ülke çalkantılı günler yaşıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı yüz binlerce kişi başkent Karakas’ta sokaklara çıkarken muhalefet lideri ve Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido kendisini ülkenin geçici lideri ilan etti.

Türkiye'nin de aralarında olduğu Rusya, Çin, Bolivya, Meksika ve Küba gibi ülkeler Maduro’ya desteğini açıklayarak Guaido’yu tanımadı. ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’nın meşru lideri Guaido tanıdığını duyurmasının ardından ise Peru, Arjantin, Şili gibi ülkeler de Guaido’yu ülkenin geçici başkanı olarak tanıdığını belirtti.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk sosyal medya platformu Twitter üzerinden muhalefet lideri Guaido’yu desteklediğini belirterek, "Umarım tüm Avrupa Venezuela'daki demokratik güçlere destek verir. Maduro'nun aksine Ulusal Meclis ve Juan Guaido Venezuela vatandaşlarının verdiği demokratik yetkiye sahip." dedi.

Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Romanya ve İsveç gibi ülkeler ise Venezuela’da yeniden seçim yapılması taraftarı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.