Erdoğan Maduro'yu savundu: Trump'ın tavrı beni şoke etti

Erdoğan Maduro'yu savundu: Trump'ın tavrı beni şoke etti

Erdoğan "Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Sandıktan çıkana eğer saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sandıktan çıkan sonuca saygı duyulması gerektiğini Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun sandıktan çıktığını Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın tavrının kendisini şoke ettiğini belirtti. Erdoğan "Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Sandıktan çıkana eğer saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir" dedi.

Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro Preca ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan Venezuela'da devam eden protestolar nedeniyle Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu telefonla arayarak dik durmasını söylediğini belirtti. Erdoğan " Maduro inandığı yolda dik durur, devam ederse Venezuela halkının desteklediği, sandıktan çıkardığı liderinin arkasında duracağına inanıyorum" sözleriyle devam etti.

Erdoğan demokrasi mücadelesi verenlerin, dünyada demokrasi mücadelesi verenlerin ve sandıktan çıkanların yanında yer alması gerekir diyerek "milli iradeye aykırı yollarla bazı yöntemlerin denenmesini doğru bulmuyorum."

Maduro'nun 10 Ocak'ta ikinci dönemine resmi olarak başlamasının ardından ülkede hükümet karşıtı protestolar giderek artarken Trump'ın ülkenin geçici devlet başkanı olarak muhalif lider Juan Guaido'yu tanıması ülkedeki gerginliği doruk noktaya çıkarmıştı.

'AB sözünü tutmuyor'

Basın toplantısında Türkiye-AB ilişkilerine de değinen Erdoğan "Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye göç sorunu noktasında vermiş olduğu söz yerine gelmiyor." dedi. Erdoğan daha önce 3 artı 3, 6 milyar euro olarak verilmiş olan sözün ne yazık ki şu ana kadar bir çeyreğinin verildiğini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.