Haniye'den eylem çağrısı: Yeni bir tarih yazıyoruz

Haniye'den eylem çağrısı: Yeni bir tarih yazıyoruz

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Gazze'de İsrail sınırındaki el-Beric kampında gerçekleştirilen yürüyüşte konuştu.

Haniye, gelecek pazartesi ve salı günü Filistinlilerin "ABD Başkanı Donald Trump’a ve İsrail'e Kudüs'ün bir Arap ve İslam şehri olduğu, kimsenin bunu değiştiremeyeceği" mesajını vermek için toplanacağını dile getirdi.

"Bugün makam veya koltuk değil, direniş ve ortak değerler bizi birleştirdi. Sizinle nöbet meydanlarında ve Büyük Dönüş yürüyüşlerinde bir aradayız."

Nekbe gününde Lübnan'daki Filistinlilerin, İsrail kontrolü altındaki Filistin topraklarının kuzey sınırına, Ürdün'deki Filistinlilerin ise Kerame bölgesine yürüyeceğini ifade eden Haniye, "Geri dönüş kamplarından, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya doğru bir yol çizeceğiz. Halkımız için yeni bir tarih yazıyoruz" dedi. 

Gazze'deki "Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti" tüm Filistinlilere, cuma gününden itibaren Nekbe'nin arifesi olan ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınacağının açıklandığı 14 Mayıs'ta sınırda toplanma çağrısı yapmıştı.

Filistinliler, İsrail'in, 14 Mayıs 1948'de ele geçirdiği topraklarda bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe olarak anıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.