İsrail halkı Gazzeli göstericilerin vurulmasını destekliyor

İsrail halkı Gazzeli göstericilerin vurulmasını destekliyor

İsrailliler'in yüzde 83'ü Gazze sınırındaki göstericilere askerlerin ateş etmesini "kuvvetlice" destekliyor.

Quds Press'in Çarşamba günü aktardığına göre, Tel Aviv Üniversitesi ve İsrail Demokrasi Enstitüsü tarafından yürütülen bir ankete katılanların yüzde 83'ü Gazze sınırındaki göstericilere askerlerin ateş etmesini "kuvvetlice" destekliyor. Ankette ayrıca İsraillilerin yüzde 71'i 2007 yılından beri Gazze sakinlerine uygulanan yaptırımlarda hafifletmeye gidilmesini istemiyor. 

Dahası yüzde 63'ü ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını İsrail'in çıkarlarına hizmet ettiğini düşünüyor. Yüzde 47'ye varan bir oran, yakın gelecekte İran'la bir askeri çatışma ihtimalinin olmadığına inanırken yüzde 40'lık bir oran böyle bir çatışmanın olabileceğini düşünüyor. 

İki gün önce İsrail ordusu, Gazze'deki silahsız göstericilerle karşı karşıya gelindiğinde askerlere verilen ateş açma emirlerine ilişkin bilgilerin açıklanmasını reddetmişti. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail keskin nişancıları geçtiğimiz aylarda 50 göstericiyi öldürdü ve 6.200 gösterici de yaralandı.

Filistinliler 30 Mart'ta Büyük Dönüş Yürüyüşü isimli gösterilere başlamıştı. Gösterilerin Siyonist milislerin ve çetelerin 750 bin Filistinli'yi göçe zorlayıp İsrail devletini kurduğu Nakba olayının 70. yıl dönümü olacak olan 15 Mayıs'ta doruk noktasına ulaşması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.