İsrail: Filistin hükümeti bizi koruyor, yardımı kesmeyin

İsrail: Filistin hükümeti bizi koruyor, yardımı kesmeyin

İsrail gazetesi, Filistin Ulusal Yönetimi güvenlik güçlerinin İsrail askerlerine karşı planlanan saldırıların yüzde 40'ını engellediğini açıkladı.

İsrail'in Maariv gazetesi, Filistin Ulusal Yönetimi güvenlik güçlerinin İsrail askerlerine karşı planlanan saldırıların yüzde 40'ını engellediğini bildirdi.

Gazete, Filistin hükümetinin güvenlik güçlerinin Batı Şeria'da "kamu düzenini" sürdürmede ve Filistinlilerin protestolarını engellemede önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Gazetede bununla ilgili olarak, "Eğer İsrail'e bu şekilde yardım edilmemiş olsaydı, Filistin hükümetinin zayıflaması tehdidi oluşturan Hamas, Batı Şeria'daki terörist konumunu ve siyasi durumunu güçlendirebilirdi" ifadesi geçiyor. 

İsrail'in ABD dahil olmak üzere Batı hükümetlerinden Filistin güvenlik güçlerinin eğitilmesini, ekipman sağlanmasını ve Filistin Ulusal Yönetimine yapılan mali yardımların çekilmemesini istediği, aksi halde güvenlik koordinasyonuna zarar geleceğini bildirdiği aktarıldı.

Filistin yönetimi, İsrail'in yanında durup Filistin halkının problemlerini görmezden geldiği ve direnişi baltaladığı yönünde çok ciddi eleştirilere maruz kaldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.