'Hamas’tan İsrail’e uzun vadeli ateşkes teklifi'

'Hamas’tan İsrail’e uzun vadeli ateşkes teklifi'

Şalom'un Haaretz gazetesine dayandırdığı habere göre, Gazze’deki Hamas yönetimi İsrail’e resmi olmayan kanallardan ulaşarak uzun vadeli bir ateşkes için anlaşma önerdi.

Anlaşmanın detayları tam olarak bilinmemekle birlikte, prensip olarak ambargonun temel yatırım hammaddeleri için hafifletilmesi karşılığı uzun vadeli bir ateşkes olduğu bildirildi.  Pazartesi günü yayınlanan habere göre, Hamas ayrıca İsrail’e esirlerin değişimi için de teklif yaptı.  Gazete, İsrailli yetkililerin daha teklife cevap vermediğini bildiriyor.  Gazze’ye uygulanan ambargonun yarattığı ekonomik stresin, Hamas yönetiminin görüşmelere olan isteğini arttırdığı belirtildi.

Buna ek olarak Hamas’ın ateşkes teklifinin arkasında bir sebep daha var, Gazze’deki radikal Hamas ile Batı Şeria’daki Filistin  Yönetimi ile arasında da  soğuk rüzgarlar esiyor.

Anlaşmak için bir araya gelen iki Filistinli tarafın arası, geçtiğimiz mart ayında Filistin Yönetimi Başbakanı Rami Hamdallah’a, Gazze ziyareti sırasında  düzenlenen suikast girişimi ile yine açılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.