Haşdi Şaabi: Suud Arabistan, Irak'ta silahlı örgüt kurmaya çalıştı

Haşdi Şaabi: Suud Arabistan, Irak'ta silahlı örgüt kurmaya çalıştı

Suudi Arabistan'ı Irak'ta silahlı milis kuvveti kurmaya çalışmakla suçlayan El Mühendis, ayrıca Suudi Arabistan'ın IŞİD'i desteklediğine inanıyor.

İran destekli Haşdi Şaabi çatı örgütünün ikinci başkanı Ebu Mehdi El Mühendis, Suudi Arabistan’ın 'terörle mücadele'de samimi olmadığını belirttikten sonra “Suudi Arabistan’ın Irak’taki gerçek hedefleri henüz değişmedi. Irak rejimini ve Haşdi Şaabi’yi hedef almaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Riyad Irak’ta silahlı milis örgütü kurmaya çalıştı”

Katıldığı canlı yayın programında Riyad’ın Haşdi Şaabi’yi milis olarak isimlendirmede ısrar ettiğine dikkat çeken El Mühendis şu ifadeleri kullandı:

Riyad, Irak’ta silahlı milis örgütü kurmaya çalıştı ancak başaramadı. Irak’taki terör örgütlerinden faydalandı. Elimizde fazlasıyla bilgi var ancak Irak’ın bölge devletleriyle ilişkisi bozulmasın diye açıklamaktan kaçınıyoruz.”

“Suudi Arabistan ve BAE konsoloslukları IŞİD’i destekledi”

El Mühendis konuşmasının devamında Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki Suudi Arabistan ve BAE konsolosluklarının IŞİD’i desteklediğini savunarak buna ilişkin detaylı belgelere sahip olduklarını ileri sürdü.

"Riyad'a kadar gideceğiz"

Haşdi Şaabi lideri El Mühendis geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamasında “IŞİD’i bölgeden temizleyip Riyad’a kadar takip edeceğiz”  ifadelerini kullandıktan sonra "Riyad ve Cidde'ye kadar, zirvenin (Trump ile yapılan zirveyi kastederek) yapıldığı yere kadar gideceğiz" açıklamasında bulunmuştu. Ardından IŞİD’e karşı Suudi Arabistan’a kadar devam edecek savaşta Yemen’deki Şii tandanslı Husiler’in de onlara eşlik edeceği ümidini taşıdığını” ifade etmişti.

Şii inancına sahip Haşdi Şabi örgütü, Irak'ta Sünnilere yönelik insan hakları ihlalleri ve katliamları ile biliniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.