Haşdi Şabi komutanı Hadi Amiri: Tüm yabancı güçler Irak'tan çıkmalı

Haşdi Şabi komutanı Hadi Amiri: Tüm yabancı güçler Irak'tan çıkmalı

Irak'taki iktidar koalisyonunun ortağı olan Fetih Koalisyonu lideri Amiri, tüm yabancı güçlerin Irak'tan çekilmesi gerektiğini söyledi.

Irak'ta Haşdi Şabi gruplarının yer aldığı Fetih Koalisyonu'nun lideri olan, iktidar koalisyonu ortağı Hadi Amiri, Irak’taki tüm yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre, Selahaddin iline bağlı Zeluiye ilçesinin ele geçirilişinin yıldönümünde konuşan Fetih Koalisyonu ve Bedir Örgütü lideri Hadi Amiri, askeri eğitim faaliyetleri için Irak’ta bulunan güçler dışında tüm yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesi gerektiğini belirtti.

Amiri, Bağdat hükümetinin yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesi için tüm her türlü çabayı sarf etmesi gerektiğini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Irak’ta Ayn el Esed Askeri Üssü’nü ziyaret etmesinin ardından açıklama yapan Amiri, "Donald Trump'ın ziyareti diplomatik normların apaçık ihlalidir. Bu ayrıca Irak hükümetiyle olan ilişkileri önemsememesini ve düşmanlığını gösteriyor" demişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşiyle birlikte Irak’taki ABD askeri üssüne tartışmalı bir şekilde Noel ziyareti gerçekleştirip Bağdat’ı ziyaret etmemesi, Irak'ta tartışma konusu olmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.