Hastaneleri bombalamanın 'ödülü': Esed rejimi Dünya Sağlık Örgütü'ne alındı

Hastaneleri bombalamanın 'ödülü': Esed rejimi Dünya Sağlık Örgütü'ne alındı

Suriye'de 10 yıldır devam eden savaşta sayısız sağlık merkezini bombalayan Esed rejimi, Dünya Sağlık Örgütü İcra Kurulu'na alındı.

Suriye'de 10 yıldır devam eden savaşta sayısız sağlık merkezini bombalayan Esed rejimi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) İcra Kurulu'na alındı.

DSÖ'nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre Esed rejimine bağlı Sağlık Bakanlığı, DSÖ'nün İcra Kurulu'na dahil edildi.

Yakın zamanda alınan kararla kurula dahil edilen Esed rejimi Sağlık Bakanı Hasan Muhammed el Gabbaş, 2021-2014 arasında kurulda yer alacak.

İnsan hakları yetkilileri ve aktivistler ise rejimin, Dünya Sağlık Örgütü'nün İcra Kurulu'na dahil edilmesine tepki gösterdi.

2011 yılından bu yana, müttefikleri Rusya ve İran ile birlikte Esed rejimi, Suriye'de yüzlerce sağlık merkezini, hastaneyi ve diğer sağlık kuruluşunu bombalayarak yıktı.

Saldırılarda acil yardım gönüllüleri, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarından yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü, bir süredir koronavirüs pandemisi sürecinde Çin ile iş birliği iddialarıyla gündeme gelmiş durumdaydı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.