HDP milletvekilleri Gergerlioğlu ve Kaya hakkında soruşturma

HDP milletvekilleri Gergerlioğlu ve Kaya hakkında soruşturma

HDP milletvekilleri Gergerlioğlu ve Kaya hakkında "provokatif paylaşımlar yaptıkları" nedeniyle soruşturma başlatıldı.

HDP milletvekilleri Ömer Gergerlioğlu ve Hüda Kaya hakkında "provokatif paylaşımlar yaptıkları" nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kuzey Irak'taki Gara bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda, PKK'nın elinde rehine olarak tutulan 13 Türk vatandaşının öldürülmesiyle ilgili, aralarında HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Hüda Kaya'nın da bulunduğu sosyal medya kullanıcıları hakkında, "provokatif paylaşım yaptıkları" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "(Esir kampını TR bombaladı) ve benzeri paylaşımlar ile PKK/KCK terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşların görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntüleri yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi kapsamında, terör örgütü propagandası yapmak; Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi kapsamında ise Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldığı" ifadeleri yer aldı.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.