HDP: Suriye'ye askeri harekat kaos getirir

HDP: Suriye'ye askeri harekat kaos getirir

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç 'Suriye'nin toprak bütünlüğünün, güvenli bölge ile sağlanamayacağını, güvenli bölgenin bölgeye kaos getireceğini' öne sürdü.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Suriye’nin kuzeyine yapılması beklenen askerdi harekatla ilgili TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Bölgede kullanılacak askeri gücün çözüme katkısı olmayacağını savunan Oluç, şunları söyledi:

"Suriye'nin kuzeyine ve doğusuna yapılacak askeri harekat, bu bölgeye huzur, barış ve demokrasi getirmez. Askeri güçle bölge gücü olunamaz. Çözüm, askeri harekatta değildir; çözüm politikadır, demokrasidir, insan haklarıdır, hukukun üstünlüğüdür. Farklı etnik inanç ve kimliklerin eşit bir şekilde varlıklarını koruması, yaşam alanlarını geliştirmesidir. Böyle bir anlayış üzerine bu bölgelerde demokrasi sağlanabilir."

‘Türkiye'nin kucağına saatli bomba bıraktılar’

Suriye'nin toprak bütünlüğü içinde demokratik bir rejimin inşa edilmesi gerektiğini belirten Oluç, "Suriye'nin toprak bütünlüğünün, güvenli bölge ile sağlanamayacağını, güvenli bölgenin bölgeye kaos getireceğini iddia etti.

ABD'nin "IŞİD'li esirlerin sorumluluğu Türkiye'de" açıklamasını "Türkiye'nin kucağına saatli bomba bıraktılar" diye değerlendiren Oluç, "AKP-MHP’nin sarsılmakta olan iktidarlarını yeni bir askeri harekat temeli üzerinden sağlamlaştırmaya çalışmaktadır" dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.