HDP Türkiye'nin YPG'ye yönelik harekatını 'işgal' olarak niteledi

HDP Türkiye'nin YPG'ye yönelik harekatını 'işgal' olarak niteledi

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği Barış Pınarı Operasyonu'na tek taraflı olarak bir an önce son vermesi gerektiğini belirtti.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği Barış Pınarı Operasyonu'na tek taraflı olarak bir an önce son vermesi gerektiğini belirterek Suriye topraklarından çekilme çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli parti üyeleri ve HDP milletvekilleriyle birlikte yaptığı açıklamada hükümeti hedef aldı ve Türkiye'nin operasyonunu "işgal girişimi" olarak niteledi.

Temelli, "Savaşa hayır! Türkiye derhal savaşa son vermeli, Suriye topraklarından çekilmelidir. AKP-MHP iktidarı tarafından Kuzey ve Doğu Suriye’ye yapılan saldırı, bütün uluslararası anlaşmaları ihlal ederek dünyanın gözü önünde tek taraflı bir saldırıyla başlatılan savaş ve işgal girişimidir. Bu saldırı, Suriye’de Rojava’yı (Suriye'nin kuzey bölgesi) hedef aldığı kadar, aynı zamanda Türkiye’de de eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve insanca yaşam taleplerini yükseltmekte olan demokrasi güçlerine de yöneliktir." ifadelerini kullandı.

Temelli, TSK ile harekata iştirak eden Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) " IŞİD artığı Selefi çete" benzetmesi yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı PKK lideri Öcalan'ın devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.