HDP'li Nusaybin ve Yüksekova belediyelerine kayyum atandı

HDP'li Nusaybin ve Yüksekova belediyelerine kayyum atandı

HDP'nin tutuklanan Nusaybin ve Yüksekova belediye başkanlarının yerine kayyum atandı

Tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz'in yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, tutuklanan HDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar'ın yerine ise Kaymakam Osman Doğramacı kayyum olarak atandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'terör soruşturması' kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz ve Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar İçişleri Bakanlığı'nca açığa alındı.

Mardin Valiliği tarafından Nergiz'in yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar görevlendirildi.

Yüksekova Belediye Başkanı Yaşar'ın yerine de Kaymakam Osman Doğramacı görevlendirildi.

HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz ile Nusaybin Belediyesi meclis üyeleri Mehmet Emin Alkan ve Ferhat Kut gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan zanlılardan Nergiz ve belediye meclis üyesi Kut tutuklanmış, Mehmet Emin Alkan serbest bırakılmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.