Heniye: Hamas Üçüncü İntifada'ya hazır

Heniye: Hamas Üçüncü İntifada'ya hazır

Hamas lideri İsmail Heniye, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Hamas'ı da içerir şekilde tekrar yapılanmasını ve Filistinlileri birleştirmesini istediklerini ifade etti.

Beyrut merkezli Zeytune Araştırma ve Danışmanlık Merkezi'nin online seminerinde konuşan İsmail Heniye Filistin Kurtuluş Örgütü'ne karşı olmadıklarını ama Hamas'ın da dahil olacağı şekilde bu örgütün tüm Filistinlileri ve siyasi hareketlerini kapsar şekilde yeniden düzenlenmesini istediklerini belirtti. Heniye, ulusal kurtuluşun bu şekilde gerçekleşebileceğini vurguladı.

"Üçüncü İntifada'ya hazırız"

İsmail Heniye Hamas olarak Üçüncü İntifada anlamına gelecek olan "İsrail işgaline karşı sivil itaatsizliğe dönüşecek bir halk ayaklanması projesine girmeye" hazır olduklarını açıkladı. Heniye "Hiçbir halk, özellikle de yerinden edilme ve Yahudi devleti kavramına dayalı bir sömürge işgaliyle karşı karşıya olduğumuz için biz, ordusu olmadan ve silahlı mücadele vermeden işgalden kurtulamaz." dedi.

"Oslo ile başlayan uzlaşı süreci bize zarar veriyor"

İsmail Heniye 1993 Oslo Anlaşması'yla başlayan İsrail ile anlaşma sürecinin şartlarının Filistin davasına zarar verdiğini de belirtti.

Mahmud Abbas'ın, İsmail Heniye'nin Filistin Kurtuluş Örgütü'nü Hamas'ı da dahil eder biçimde yeniden yapılandırma önerisini kabul etmesi beklenmiyor. Abbas'ın bu durumda Filistin Kurtuluş Örgütü'nü Hamas'ın ele geçirmesinden endişe duyacağı tahmin ediliyor.

Batı Şeria'da Mahmud Abbas yönetimine duyulan tepkinin halkı Hamas'a yönelttiği belirtiliyor. Bu gelişme İsrail tarafından rahatsızlıkla takip ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.