Heniyye 27 yıl sonra Beyrut'ta: "Vazgeçmeyeceğimiz 4 stratejik öncelik var"

Heniyye 27 yıl sonra Beyrut'ta: "Vazgeçmeyeceğimiz 4 stratejik öncelik var"

Hamas Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniyye, vazgeçilemeyecek dört stratejik öncelikleri olduğunu açıkladı.

Beyrut'ta yüzlerce Filistinli mültecinin katıldığı halka açık bir toplantıda Heniyye, "Düşman cezasız kalmayacak, bizler yaşanmışlıklarını koruyan ve yenilgi kültürünü benimsemeyen unutulmaz bir halkız. Unutmuyoruz ve affetmeyeceğiz." dedi.

Heniyye bahsettiği dört öncelikle ilgili olarak "Biz sabit ilkelerimizden vazgeçmeyeceğiz. Bunların başında mültecilerin terk ettikleri köylere ve şehirlere dönüşü olacak. İsrail'i tanımayacağız" dedi.

Heniyye şöyle devam etti: "İkinci önceliğimiz direnişten vazgeçmeyeceğimizdir. Peki nasıl bir direniş? Tüm yönleriyle bir direnme. Ancak direnişin ön saflarında ve zirve noktasında silahlı direnişimiz bulunmaktadır. Altını çiziyoruz herhangi bir halk direnişi veya başka bir direniş silahlı direnişle çatışmaz."

İsmail Heniyye üçüncü önceliği "Milli birlik uğruna var gücümüzle çalışmak. Çünkü tehlikeyi def etmenin ana faktörü, ulusal birliği müşterek bir tabana inşa etmektir" şeklinde yorumlarken dördüncü önceliğin ''Arap ve İslam milletiyle ilişkilerin düzeltilmesi'' olduğunu belirtti.

Heniyye, Lübnan'daki kamplarda yaşayan Filistinli mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep etti ve hareketin buradaki projeleri uygulamak için bir milyon dolarlık bağışta bulunduğunu duyurdu.

Bölgeyi ve Filistin davasını tehdit eden tehlikeli bir dönemden geçtiklerini dile getiren Heniyye, sözde "Yüzyılın Anlaşması", "İsrail'in ilhak planı" ve "bazı Arap ülkelerinin İsrail'le normalleşmesi" olmak üzere üç tehdidin coğrafyayı değiştirmeye ve tarihe darbe vurmaya çalıştığını belirtti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, Lübnan'da 483 binden fazla Filistinli mülteci yaşıyor ancak kayıtlı olmayanlarla birlikte bu sayının 600 bine kadar çıktığı söyleniyor.

Nüfusunun yarısı 25 yaşın altında olan bu kampların iç güvenliği, farklı Filistinli gruplar tarafından sağlanıyor. Bazı kamplarda bu gruplar tarafından oluşturulan ortak güvenlik birimleri bulunuyor. Yabancılar için girişlerin izne tabi tutulduğu kampların giriş ve çevresinde Lübnan ordusu görev yapıyor.

Altyapısı olmayan kamplarda, en büyük sorunların başında su ve elektrik sıkıntısı geliyor. Nüfus artışının hızla devam etmesi de eğitim ve sağlık imkanlarının her geçen gün daha da yetersiz kalmasına neden oluyor.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.