Hamas lideri Heniyye 27 yıl sonra Lübnan'a gidiyor

Hamas lideri Heniyye 27 yıl sonra Lübnan'a gidiyor

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Lübnanlı liderler ve yetkililerle bir araya gelmek üzere Lübnan'a gidecek.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin, Lübnanlı liderler ve yetkililerle bir araya geleceği resmi bir ziyaret için yakında Lübnan Cumhuriyeti'ne geleceğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, bu ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Hamaslı yönetici Bereke, “Hamas hareketinin lideri İsmail Heniyye beraberindeki heyetle, Beyrut’a varmak üzere. 27 yıllık ayrılıktan sonra Lübnan’a gelecek olan Heniyye kardeşime şimdiden hoş geldin diyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bereke, Heniyye riyasetindeki Hamaslı heyetin, önümüzdeki günlerde Lübnan’da düzenlenecek olan Filistinli grupların temsilcilerinin hazır bulunacağı toplantıya katılacağını kaydetti.

Hamas’ın ileri gelen isimlerinden olan Bereke, Heniyye ve beraberindeki heyetin, Lübnanlı devlet yetkilileri ve Hizbullah’ın yöneticileri ile bir araya gelerek, bölgedeki sıcak konuları, Lübnan-Filistin ikili ilişkilerini ve Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan planlara karşı atılacak adımları ele alacağına vurgu yaptı.

Son olarak Bereke açıklamasında, Hamas hareketinin, Filistin halkının sorunlarını çözüme kavuşturmak ve İsrail’in gasp ettiği haklarını geri almak için hem içeride hem de dışarıda olağanüstü gayretler içerisinde olduğunu söyledi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.