Hamas lideri Heniyye Hizbullah lideri Nasrallah ile buluştu

Hamas lideri Heniyye Hizbullah lideri Nasrallah ile buluştu

27 yıl aradan sonra Lübnan'a giden Hamas lideri İsmail Heniyye, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı ziyaret etti.

Bu sabah Hamas siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hassan Nasrallah ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede taraflar, Filistin, Lübnan ve bölgedeki askeri ve siyasi gelişmeleri ele aldı..

Hizbullah'ın yaptığı açıklamaya göre, ''Heniyye, yardımcısı Salih el Aruri ve beraberindeki heyet ile Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehlikeler, özellikle yüzyılın anlaşmasıyla Arapların işgal gücüyle resmi şekilde normalleşme projeleri ve ümmetin buna karşı sorumluluğu'' gözden geçirildi.

Beyrut'ta erken saatlerde yapılan görüşmede, "uygulanan tüm baskılar ve tehditler karşısında direniş ekseninin daha kararlı ve dirençli olduğu" vurgusu yapıldı.

adi-kurtarildi.jpg

Görüşme sonrasında Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, "Hizbullah ile Hamas arasındaki iman, kardeşlik, cihad ve ortak kader temellerine dayanan ilişkinin gücüne ve iki taraf arasında iş birliği ve koordinasyon mekanizmalarının geliştirilmesine" işaret edildi.

27 yıl aradan sonra Lübnan'ı ziyaret eden Heniyye, ülkedeki Filistinli mültecilerle bir araya gelmiş ve İsrail ile ilişkileri normalleştirmenin, Filistin'in haklarına dönük açık bir saldırı olduğunu dile getirerek Kudüs'ün bütünüyle tehlike altında olduğunu ve Siyonist planlarına karşı korunması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.