Hamas Sözcüsü: Direniş gücümüz İsrail ile baş edebilecek düzeyde

Hamas Sözcüsü: Direniş gücümüz İsrail ile baş edebilecek düzeyde

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım 'Bazı ülkeler yok saysa da Filistin davasının hep canlı kalacağını' söyledi.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasını imzalayan ülkelerin, Filistin halkının meşru haklarını yok saydığını belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Hamas hareketinin önde gelen isimlerinden olan Kasım, BAE ve Bahreyn’in İsrail ile normalleşme anlaşması imzalamasına işaret ederek, “Her ne kadar bazı ülkeler Filistin davasını yok saysa da İsrail’e karşı ortaya konulan direniş, Filistin davasının hep canlı kalacağını gösteriyor.” ifadelerini kullandı. 

İsrail yönetiminin Filistin halkına yönelik yürüttüğü baskı ve şiddet politikalarının dozunu artırdığını belirten Kasım, Hamas’ın direniş gücünün, İsrail'e karşı baş edecek güçte olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Filistin merkezli yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, normalleşme anlaşmasının imzalanması üzerine İsrail tarafına roketler fırlatıldı. İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e atılan roketlerin sorumluluğunu üstlendi.

Diğer taraftan ise İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, aralarında patlayıcı ve savaş malzemeleri üretilen bir imalathane ve füze denemelerinin yapıldığı bir karargâhın da bulunduğu Hamas'a ait 10 noktanın savaş uçaklarıyla vurulduğu belirtildi.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı.

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan normalleşme anlaşmaları için resmi imza töreni, Beyaz Saray'da yapıldı.  Törene Trump'ın yanı sıra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.