Hamas: Abluka kaldırılmazsa İsrail sığınaklarda yaşar

Hamas: Abluka kaldırılmazsa İsrail sığınaklarda yaşar

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Müşir el-Mısri 'Gazze ablukasının kaldırılmaması durumunda İsrail’in sığınakların kalbinde yaşayacağını' belirtti.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Müşir el-Mısri, uzun yıllardır Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması için yürütülen arabuluculuk girişimlerinin olumsuzla sonuçlanmasına değinerek, “Bu durum, İsrail’in sığınakların kalbinde yaşayacağı anlamına geliyor.” yorumunu yaptı.

Yerel bir televizyon kanalına önemli açıklamalarda bulunan el-Mısri, “Filistinli direniş grupları, Gazze halkının İsrail’in devam eden saldırı ve ablukası altında yavaş yavaş ölüme maruz bırakılmasını asla kabul etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, yaptığı açıklamada el-Mısri, “Koronavirüs sürecini fırsata çevirerek işgal politikalarına meşru zemin hazırlamaya çalışan ve aynı şekilde Filistin halkına uyguladığı ablukayı sürekli hale getirmeyi hedefleyen İsrail, kötü emellerine ulaşamayacak ve sinsi planlarında başarısız olacaktır.” şeklinde konuştu.  

İsrail yönetiminin Filistin halkının taleplerini görmezden geldiğini belirten el-Mısri, Hamas hareketi ve Filistin halkının, ablukanın tamamıyla kaldırılıncaya dek mücadeleye devam edeceğini bildirdi.

Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed İmadi, bu ayın başından itibaren Hamas ve İsrail'den yetkililerle iki taraf arasında artan gerginliği sona erdirme konusunda arabuluculuk yapmak için görüşmeler yürütmüştü.

İsrail, son günlerde ablukayı ağırlaştırmasının yanı sıra Gazze Şeridi'nden sınır bölgelerindeki Yahudi yerleşim birimlerine yanan balonlar gönderildiği gerekçesiyle Hamas hedeflerine yönelik hava saldırılarını da artırdı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.