Hizbullah lideri Hasan Nasrallah komada iddiası

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah komada iddiası

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah'ın komaya girdiği iddia ediliyor.

Bazı Arapça haber kaynakları ve sosyal medyadan haber aktarımı yapan gazeteciler Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah'ın (1960-) hastalığı sebebiyle komaya girdiğini iddia ediyor. 

Başkent Beyrut'un güney banliyölerinde Nasrallah'ın iyileşmesi niyetiyle Hizbullah'ın Şii halka yiyecek dağıttığı belirtiliyor ve dağıtımlara dair bölgeden görüntüler aktarılıyor.

1960'ta Lübnan'da Şii bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hasan Nasrallah Irak'ta Şii Necef Havzası'nda kısa bir eğitim görmüş, 1978'de ilk olarak Lübnan'daki Şii Emel Örgütü'ne ardından ise İran'ın 1982'de Lübnan'da Hizbullah'ı kurdurmasıyla bu gruba katılmıştı.

29 yıldır Hizbullah'ın başında

16 Şubat 1992'de Abbas Musavi'nin ölümü üzerine Nasrallah onun yerine Hizbullah'ın liderlik makamı olan genel sekreterliğe geçmişti. 

29 yıldır Hizbullah'ı yöneten Nasrallah, doğrudan İran'ın dini liderine bağlılığını ve Lübnan'ı İran'daki Velayeti Fakih makamına bağlamayı hedeflediğini açıklamalarında gizlemiyor.

2011'de başlayan Suriye iç savaşında milislerini Esed rejiminin yanında savaştırması nedeniyle İslam aleminden büyük tepki gören Nasrallah'ın son zamanlarda bir hastalığa yakalandığı ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili haberler:

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.