Nasrallah: Macron Lübnan'ın hükümdarı gibi davranamaz

Nasrallah: Macron Lübnan'ın hükümdarı gibi davranamaz

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'da hükümetin kurulamamasıyla ilgili kendilerini 'ihanetle' suçlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi.

Fransa'nın Lübnan'a yardım (hükümet kurulması) çabalarını takdirle karşıladıklarını belirten Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ancak bunun (dayatılan) herhangi bir hükümeti kabul edecekleri ya da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Lübnan hükümdarı gibi hareket edebileceği anlamına gelmediğini söyledi.

Nasrallah, televizyonda canlı yayımlanan konuşmasında, "Macron'u ve Fransız girişimini, Lübnan'ı seven, yardım etmek isteyen, krizden çıkmaya ve farklı bakış açıları arasındaki boşlukların doldurulmasına yardım etmek isteyen bir dost olarak karşıladık. Dostluk, nezaket, ara buluculuk, kardeşlik ve sevgi denen şey budur. Ancak bu durum ne Fransa Cumhurbaşkanının ne de herhangi bir kimsenin Lübnan'da vasi, hükümdar, yargıç veya efendi olmasına izin vermez." ifadesini kullandı.

Hizbullah'ın Lübnan'ı mali krizden çıkarma konusundaki Fransız planı kapsamında diyaloğa hala hazır olduğunu da vurgulayan Nasrallah, bununla birlikte yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

"Bay Macron, girişiminin başarısızlığının arkasındakileri arıyorsan Lübnan'ın dışında aramalısın. Bize yaptırım uygulayan ve yaptırım tehdidinde bulunan Amerikalıları ara. Senin bizleri ihanetle suçlamanı reddediyor ve bu tepeden bakan tavrını da kınıyoruz." diyen Nasrallah, "Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz'i ve Birleşmiş Milletler'deki konuşmasını araştır. Ayrıca kimsenin bizi yolsuzlukla suçlamasını kabul etmiyoruz, Fransızların elinde kanıt varsa buyursun göstersinler." sözleriyle Fransa liderine tepki gösterdi.

Ayrıca Nasrallah, Fransızların Suriye'de gayrimeşru şekilde varlık gösterdiğini sözlerine ekledi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.