Hizbullah lideri Nasrallah'ın hasta olduğu doğrulandı

Hizbullah lideri Nasrallah'ın hasta olduğu doğrulandı

Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcılarından Naim Kasım, grubun lideri Hasan Nasrallah'ın hasta olduğunu doğruladı.

Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcılarından Naim Kasım, grubun lideri Hasan Nasrallah'ın hasta olduğunu doğruladı.

Kasım, "Al Ahed"e verdiği röportajda, Nasrallah'ın son yayınlanan konuşmasında hasta olduğuna dair ortaya atılan iddiaların gerçek olduğunu ifade etti.

Nasrallah'ın konuşmasını yaptığı sırada acil bir sağlık durumu olduğunu söyleyen Kasım, durumu atlatması için birkaç güne ihtiyacı olduğunu öne sürdü. Kasım, Nasrallah'ın konuşmayı geciktirmek istemediği için hasta olarak kamera karşısına çıktığını savundu.

Nasrallah'ın koronavirüse yakalanmış olabileceği değerlendiriliyor.

Nasrallah'ın hasta olduğuna dair iddialar

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah'ın yayınlanan son videosunun ardından, ağır bir hastalık geçirdiği ve kanser tedavisi gördüğü yorumları yapıldı.

Nasrallah'ın 25 Mayıs tarihinde, Filistin'de yaşanan çatışmaların ardından yayınladığı videosunun ardından birçok bölge uzmanı, videonun ayrıntılarına dikkat çekti.

Yayınlanan videoda Nasrallah'ın önceden olduğu gibi yüksek ton ve hızda konuşmadığı, nefes almakta zorlandığı, kısa cümleler kurduğu ve sık sık öksürdüğü görüldü.

Bölge kaynakları Nasrallah'ın koronavirüse yakalanmış olabileceğini, yaşadığı sığınak şartlarının da durumunu ağırlaştırdığını savundu.

"Nasrallah kanser oldu" iddiası

Öte yandan, İsrailli akademisyen ve gazeteci Edy Cohen Twitter hesabında Nasrallah'ın kanser olduğunu ve sık sık Beyrut'tan Tahran'a giderek tedavi gördüğünü iddia etti.

İsrail kaynakları 2013 yılından bu yana Nasrallah'ın kanser olduğuna dair çeşitli iddiaları ileri sürüyor. Bu iddialar ise doğrulanmış değil.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum