Lübnan Hizbullahı'nın yeraltında saklanan lideri: Hasan Nasrallah

Lübnan Hizbullahı'nın yeraltında saklanan lideri: Hasan Nasrallah

İran destekli Şii Lübnan Hizbullah Hareketi'nin lideri Hasan Nasrallah'ın 15 yıla yakın süredir yeraltında saklanarak yaşadığı biliniyor.

İran destekli Şii Lübnan Hizbullah Hareketi'nin lideri Hasan Nasrallah'ın 15 yıla yakın süredir yeraltında saklanarak yaşadığı biliniyor.

İran'ın Şii milis ağının en başta gelen örgütü olan ve Lübnan'ın yönetiminde büyük ölçüde söz sahibi olan Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın, 2006 yılından bu yana topluluk önüne çıkmadığı belirtiliyor.

Gerek siyasi ve askeri gelişmeler, gerekse Aşura törenleri sebebiyle sık sık açıklamalar yapan Nasrallah'ın bu açıklamalarında göze çarpan ortak bir durum bulunuyor.

Bu da açıklamaların tamamına yakınının tele-konferans yöntemiyle ve kapalı alanlarda yapılıyor olması.

Hasan Nasrallah'ın son dönemde İsrail'i tehdit ederken de, Suriye'de Esed rejimini savunurken de, ABD'nin öldürdüğü Kasım Süleymani'yi anarken de yaptığı açıklamaların tamamı video-konferans yoluyla yapıldı.

n1-001.jpg

n2.jpg

n3.jpg

n4.jpg

Konuşmalarının tamamına yakınını kendisine özel sığınaklarından birinde yapan Nasrallah'ın, gününün büyük kısmını bu sığınaklarda geçirdiği belirtiliyor.

Nasrallah, zaman zaman kitleler önünde konuşmalar yapsa da bunlar oldukça kısıtlı. Halkın önüne çıkacağı zamanlarda Nasrallah, büyük bir koruma ordusu eşliğinde sahneye çıkarken, kendisi için ciddi güvenlik önlemleri alınıyor. Kısa süren konuşmanın ardından ise, yine güvenlik önlemleri eşliğinde hızlıca bölgeden ayrılıyor.

Nasrallah'ın, Kasım Süleymani'ye yönelik saldırının ardından güvenlik konusunda daha fazla önlem aldığı ve bir sonraki hedefin kendisi olabileceğinden endişelendiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.