Nasrallah’tan ABD askerlerine tehdit: Evlerinize tabutlarda döneceksiniz

Nasrallah’tan ABD askerlerine tehdit: Evlerinize tabutlarda döneceksiniz

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürmesiyle bölgede yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Kasım Süleymani’nin ölüdürülmesinin bedelini Ortadoğu’daki ABD askerlerinin ödeyeceğini belirtti.

ABD askerleri ve yetkililerinin evlerine tabutlarda döneceğini belirten Nasrallah, "Asker tabutları yığılmaya başladığında Trump, Washington'un bölgede yenilgiye uğradığının farkına varacak" diye konuştu.

Süleymani'nin ölümünün yalnızca İran'ın meselesi olmadığını söyleyen Nasrallah, Süleymani’nin öldürülmesine karşılık vermenin sadece İran’ın sorumluluğu olmadığını, müttefiklerinin de sorumluluğu olduğunu söyledi.

Hizbullah lideri, adil cezalandırmanın bölgedeki ABD varlığına, ABD askeri üslerine, ABD savaş gemilerine, her ABD'li yetkiliye ve askere olacağını belirtti.

Hasan Nasrallah, ABD ordusunun Süleymani’yi öldürdüğünü ve bedelini de ödeyeceğini söyledi.

Nasrallah, bununla birlikte bölgedeki ABD'li sivillerin hedef alınmaması gerektiğini bunun Donald Trump’a hizmet edeceğini vurguladı.

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Güçleri'nin komutanı Kasım Süleymani Cuma günü Bağdat'ta ABD hava operasyonuyla öldürülmüştü.

Süleymani, İran'ın bölgede yayılmasında en etkin isim olarak biliniyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.