Hizbullah lideri Nasrallah: Süleymani için misillemeye başlayacağız

Hizbullah lideri Nasrallah: Süleymani için misillemeye başlayacağız

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah İranlı komutan Kasım Süleymani’nin ölümünün intikamının alınması çağrısında bulundu.

Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah, yaptığı açıklamada İran’ın müttefiklerinin İranlı komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından misilleme yapmaya başlamak için çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise Süleymani’nin ölümünün intikamının alınması için çağrı yaptı.

Nasrallah tarafından yapılan açıklamada ABD güçlerinin bölgeden çıkartılmasının ‘‘uzun bir yolculuk’’ olacağı belirtildi.

Başkan Donald Trump, Süleymani’nin 3 Ocak’ta düzenlenen operasyonla öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada Süleymani’nin Bağdat havaalanına inme nedeninin ABD büyükelçiliğine saldırı düzenlemek olduğunu söylemişti. Nasrallah ise iddiayı yalanladı.

İran Devrim Muhafızları tarafından kurulan Hizbullah örgütü ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. Grup Tahran liderliğindeki bölgesel ittifakın da önemli bir parçası.

Hizbullah, geçen hafta yaptığı açıklamada aralarında Esed rejimi ile Irak ve Suriye’de İran’ın desteğiyle kurulan bir dizi paramiliter grubun Süleymani’nin ölümünün intikamını almaya yardım etmesi gerektiğini kaydetmişti.

Nasrallah dün gerçekleşen açıklamasında ise "Artık direniş ekseninin çalışmaya başlaması gerektiği görüşündeyim" ifadelerini kullandı. Bunun uzun bir süreç olacağını ekleyen Nasrallah, misillemenin gelecek günler, haftalar ve aylara yayılacağını söyledi.

Nasrallah, Trump’ın sözlerinin yalan olduğunu, Süleymani’nin ABD Büyükelçiliği’ni vurmayı planlamadığını da kaydetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah kitlesine yıllardır yeraltındaki sığınağından video konferans yoluyla hitap ediyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.