Hikmetyar: Afgan kadınların bütün hakları elinden alındı

Hikmetyar: Afgan kadınların bütün hakları elinden alındı

Hizb-i İslami lideri Gülbeddin Hikmetyar, Afgan kadınlarının bütün haklarından mahrum edildiğini söyledi.

Hizb-i İslami lideri Gülbeddin Hikmetyar, Afgan kadınlarının bütün haklarından mahrum edildiğini ayrıca “düşmanların” kadınların kimliklerini çalmaya çalıştıklarını ve onlar üzerinde “fikri ve ahlaki” olarak etkili olduğunu söyledi.

Cuma günü Kabil’de yapılan dini alimler toplantısının üçüncü seansında konuşan Hikmetyar, Afgan ulemasının ulusal meselelerde aktif bir rol oynayabileceğini ve alimlerin varlığının ülkede devam eden krizi çözüme ulaştırmada hayati önemi olduğunu söyledi.

“Alimler bütün meseleler ve hareketlerde aktif olarak yer almalarının yanı sıra vakalarda nihai karar verebilecek böylece kimse varılan kararlara itiraz etme cesaretini gösteremeyecek.”

Hikmetyar konuşmasında ayrıca Afgan kadınları hakkında şunları söyledi; “Bütün hakları elinden alındı. Bir de üstüne düşmanlar kadınlarımızın kimliklerini çalmaya ve onları erkekleri hoşnut eden bir araç olarak kullanmaya ve erkeklerin fikri ve ahlaki etkisi altında bırakmaya çalışıyor.”

Hikmetyar sözlerini, Afganistan’ın 40 yıldır “düşmanlar” tarafından dayatılan bir savaşa maruz kaldığını, alimlerin aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak daha önemli meselelere odaklanması gerektiğini dile getirerek sonlandırdı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.