Hikmetyar'dan Afganistan'da güvenli bölge önerisi

Hikmetyar'dan Afganistan'da güvenli bölge önerisi

Hizb-i İslami lideri Gülbeddin Hikmetyar, Afganistan'ın bazı bölgelerinin 'güvenli bölge' olarak ilan edilmesi önerisinde bulundu.

Afganistan eski muhaliflerinden Hizb-i İslami lideri Gülbeddin Hikmetyar, Afganistan'ın bazı bölgelerinin, 'güvenli bölge' olarak adlandırılarak Taliban üyelerinin aileleriyle yaşaması için Taliban'a devredilmesi gerektiğini söyledi.

Afganistan'da  eski muhaliflerden olan Gülbeddin Hikmetyar, başkent Kabil'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Taliban ile barış görüşmelerinin başlaması için Devlet Başkanı Eşref Gani'ye sunduğu önerin kabul edildiği takdirde Taliban'ın barışa katılmasının kolay olacağını belirtti.

Barış görüşmelerinin başlaması için ulusal birlik kurulmasının önemine işaret eden Hikmetyar, bu birlikte, her kesimden insanın temsil edilmesini istedi.

Hikmetyar, Taliban ile barış görüşmelerinin başlaması için örgütün Kabil'de ofis açmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Parlamento ve ilçe meclisi seçimlerinde Afganistan'daki tüm siyasi partilere özel hak tanınmasının önemli olduğunu dile getiren Hikmetyar, geçen seçimlerde yapılan yanlışların önüne geçilmesi gerektiğini aktardı.

Hikmetyar, ''Eğer seçimlere yabancı ülkelerin müdahale etmesini istemiyorsak seçimin tüm masraflarını devlet bütçesinden yapalım.'' dedi.

Hikmetyar, seçimlerin zamanında yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.